A veszprémi építési hatóság a járványhelyzet miatt nem árulja el, építkezhet-e Rogán Cecília Tihanyban

  • narancs.hu
  • 2022. március 13.

Belpol

Hadházynak azt írták, csak a választás után lesz idejük megmondani, van-e engedélye Rogán volt feleségének.

"A veszprémi építési hatóság annyira küzd a járvány ellen, hogy csak a választás után lesz ideje megmondani, Rogán Cecíliának van-e engedélye egy vadonatúj villát építeni Tihanyban (az UNESCO által a világörökség részeként nyilvántartott nemzeti park területén)" - írja Hadházy Ákos a Facebook-oldalán

A politikus azért fordult kérdéssel a hatósághoz, mert a propagandaminiszter korábbi felesége három emelet magas paravánnal próbálta elrejteni, hogy "felújítás" címén vadonatúj villát épít a tihanyi védett területen. Erről néhány napja Hadházy szintén a Facebook-oldalán azt írta, hogy Rogán Cecília

a Balatonfelvidéki Nemzeti Park világörökségi védettségű részén vett143 millióért egy kis villát, amit most a földig (sőt, az alá) leromboltatott és újat épít helyébe. Teljesen törvénytelenül, engedély nélkül.

Az esetről a 444.hu cikke nyomán mi is beszámoltunk, miszerint nagy építkezés folyik Tihany egyik legszebb, a kormányhoz közel álló személyek által kedvelt részén, a páratlan panorámát kínáló Óváron. Itt van majdnem kétezer négyzetméteres telke Rogán Cecíliának, Rogán Antal volt feleségének is, a csodás fekvésű ingatlanon egy tájba simuló ház állt, a kertben volt szőlő és medence is, ami hivatalosan bizonyára esőtározó volt, errefelé legalábbis csak az olyasmi engedélyezett, ugyanis ahogy errefelé szinte az összes telek, hivatalosan ez is „szőlő és gazdasági épület”.

A lap szerint a háznak ma már csak hűlt helye van, ahogy a szőlőnek is. Mint írják – és erről fotókat is közölnek –, a telek körül hatalmas mobilfalakat állítottak, és a bontás helyén már új építkezés indult, éppen a pincét csinálják.

A bontás és az építkezés jogszerűségéről, körülményeiről a 444.hu szeretett volna többet megtudni a hatóságoktól is, de választ csak Tihany jegyzőjétől kaptak, aki azt írta, építéshatósági feladatokat ők nem látnak el, természetvédelmi ügyekben pedig a Veszprém Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya az illetékes.

Hadházy azt írja: Rogán Cecília engedély nélkül építkezik, ezt ottjártakor megerősítette az építésvezető is.

"Amikor megkérdeztem, hogy van-e engedélyük, akkor határozottan azt állította, hogy van engedélyük felújításra. A mostani és a korábbi képek szerint azonban felújításról szó sincsen, már a föld alatti szinten is teljesen új épület épül" – jegyzi meg a politikus.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk