A XVI. kerületi Fidesz csak azután fogadta el a DK gyermekvédelmi javaslatát, hogy beleírták, szervezhetnek közpénzből tanulmányutakat

  • narancs.hu
  • 2024. február 23.

Belpol

A „szakmai kapcsolatok” fejlesztése érdekében.

„A pedofília elítélésére előterjesztést adtam be a XVI. kerületi önkormányzat elé, a Fidesz azonban csak úgy volt hajlandó megszavazni, hogy beleírták a közpénzből finanszírozott tanulmányutak szervezésének lehetőségét” – írja Facebook-oldalán Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője.

A képviselő február 18-án nyújtott be Javaslat a pedofília és a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekkel összefüggő erkölcsi és politikai nyilatkozat elfogadására című sürgősségi indítványt a kerületi képviselő-testület elé. Ebben azt írta:

„A gyermekek védelmét ellátó helyi önkormányzatnak kiemelt feladata a gyermekek mindenekfelett álló érdekének figyelembe vétele, a törvényben elismert jogainak biztosítása, az egyenlő bánásmód követelményeinek betartása. A fentiek alapján és az elmúlt hetek közéleti eseményeinek figyelembe vételével fontosnak tartjuk rögzíteni, hogy önkormányzatunk messzemenőkig elítéli a pedofília és a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények minden formáját, munkája során igyekszik mindent az ilyen sajnálatos események megelőzésére és mindent megtesz annak érdekében, hogy a bűnösök feleljenek megbocsáthatatlan bűneikért és őszintén reméljük, hogy a jövőben a döntési pozíciót elfoglaló személyek is így járnak majd el kormányzati szinten”.

A DK politikusa szerint a Fidesz ezt a határozatot csak jelentős módosításokkal és kiegészítésekkel együtt volt hajlandó elfogadni.

A Telexhez is eljutott módosító javaslatban többek között ez a mondat is szerepel a gyerekek érdekeinek érvényesítése érdekében teendő konkrét intézkedések között: A XVI. kerület képviselő-testülete „élő kapcsolatot tartson fent az Észak-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákkal. Azok igazgatóival intézményvezetői értekezlet és tanulmányút keretében is továbbfejlessze a kialakult kiváló, a kölcsönös bizalmon alapuló szakmai kapcsolatot.”

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly derült ki, hogy az Észak-Pesti Tankerületi Központ vezetője több iskolaigazgatóval együtt négynapos tanulmányúton vett részt Nizzában a XVI. kerület pénzéből. A polgármester akkor azzal indokolta az utazást, hogy „évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút”.

(Címlapképünkön: Kovács Péter polgármester. Forrás: Kovács Péter Facebook-oldala)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.