A Zsidai Csoport szerint jogellenesen tette ki az Operából őket Ókovács, 100 millióval tartoznak nekik

  • narancs.hu
  • 2024. március 4.

Belpol

Hosszú pereskedés veheti kezdetét. 

Jogellenesen tették ki Zsidaiékat az Operaház büféjéből, Ókovácsék lefoglalták ingóságaikat, az Operának 100 milliós tartozása van feléjük, működési engedélye ellenben nincs – állítja a Telexnek elküldött közleményében a Zsidai Gasztronómiai Csoport.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Ókovács Szilveszter fél órás szünetet tett kötelezővé az évek óta egyben játszott Carmina Burana előadásnál, emiatt pedig távozott a darab karmestere, Bogányi Tibor. 

Zsidaiék levele szerint 2015-ben, 2030-ig szóló határozatlan idejű szerződéssel nyerték el az Operaház teljes gasztronómiájának működését, közbeszerzésen. 2023-ban, a felújítás után az Operaház szerződést szegve későn és nem megfelelő minőségben adta vissza Zsidaiéknak a büféket/bárokat és az Opera Cafét is, majd 2023. októberben felmondta a szerződést a céggel, az Opera Gasztronómia Kft.-vel. Állításuk szerint a felmondás oka egy jogszerűen nem létező fizetési felszólításra való hivatkozás volt.

Továbbá pedig önhatalommal kizárták Zsidaiékat az Operaház területéről, bírósági döntés nélkül átvették a kizárólagosan Zsidaiékat megillető területeket, ingóságaikat ott tartották, beruházásaikkal nem számoltak el.

Az Opera Gasztronómia Kft. perre vitte a dolgot, mert szerintük a Magyar Állami Operaháznak 100 millió forint nagyságrendű tartozása van feléjük a nem megfelelő és késői átadás miatt. 

Továbbá, mint írták, az Opera Gasztronómia Kft.-nek érvényes működési engedélye van, tudomásuk szerint az Operaháznak viszont nincs. Jogilag az Opera Gasztronómia Kft. működési engedélye akkor szűnik meg, ha az Operaház jogerősen pert nyer, ami hosszú évekbe is telhet, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.