Adatvédelmi incidens történt a Magyar Péternél EP-képviselőjelöltségre pályázók emailcíme körül

  • narancs.hu
  • 2024. április 13.

Belpol

Többek emailcíme láthatóvá vált más jelentkezők számára.

Adatvédelmi incidens történt a Magyar Péter által vezetett Talpra Magyarok Közösségénél, ami a Telex információ szerint az EP-képviselőjelölti pályázatukra jelentkezők egy részének email címeit érintette.

A lapnak Magyar Péter megerősítette, hogy valóban történt egy adatvédelmi incidens, „egy technikai hiba folytán több jelentkező részére láthatóvá vált más jelentkezők email címe”.

„A hibáról az érintetteket azonnal tájékoztattuk és elnézést kértünk. Az adatvédelmi incidenst bejelentjük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz” – írta.

Magyar Péter április elején hirdette meg az „Európai Parlamenti Képviselőjelölti Pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni leendő pártja EP-listájára. „A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék” – írták a pályázati kiírásban.

Pár nappal később Magyar arról számolt be, hogy több mint ötszázan jelentkeztek a felhívásukra. A lap kérdésére Magyar elmondta, hogy a jelentkezők 80 százaléka magas színvonalú pályázatot adott be, és sok nyelvet beszélő, tapasztalt szakemberek is vannak közöttük. A jelöltek kiválasztásáról egy tíztagú bizottság fog dönteni. 

Magyar Péter pártját, a Tisza Pártot csütörtökön vette nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság, az ezt követő sajtótájékoztatón Magyar azt mondta, ez lényegében egy új párt, és nem foglalkozik az előéletével. A Tisza Párt április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz, a szavazólapon a Talpra, magyarok! mozgalom logója és a Tisza Párt neve szerepel majd. A párt nyilvántartásba vételét a választási bizottság egyhangúlag szavazta meg, a döntés azonban még nem jogerős.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk