Adományként kapott kínai villanyautókat a magyar rendőrség

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Belpol

A technológiával kapcsolatos napi szintű tapasztalat megszerzése a cél.

Néhány napja a rendőrség Teve utcai székházánál fotózott le a Totalcar.hu egy hatósági színekre fújt kínai gyártmányú BYD Atto 3 villanyautót, és a lap úgy értesült, hogy még egy ilyen lesz a rendőrségi flottában.

A hvg.hu a rendőrségtől azt is megtudta, hogy a kínai villanyautók adományként érkeztek.

A lap megkeresésére a rendőrség közölte: az a cél az autókkal, hogy napi szintű tapasztalatokat szerezzenek a használatuk során, de nem elsősorban a konkrét típussal, inkább a technológiával kapcsolatban. Mint írták, erre amiatt is kíváncsiak, mivel a jövőben lehetnek olyan szolgálati területek, ahol az emissziónak is jelentősége van. A rendőrség szerint több gyártó többféle típusát is kipróbálták már, de az adományozótól függ, mit ajánl fel. A későbbiekben hasonló technikával rendelkező más gépjárművek is kerülhetnek hozzájuk.

BYD Atto 3-asokat szervált a rendőrség. Ez itt még csak egy, később másik is szolgálatba áll. Szerinted jó ötlet, hogy villanyautókat használnak a rendőrök? Fotók: Kovács Krisztián

Posted by Totalcar.hu on Wednesday, May 22, 2024

Az említett középkategóriás crossoverek, amelyek ára 14-15 millió forint között alakul, akár 60,5 kWh-s akkumulátorcsomaggal is rendelhetők, ami az első kerekeket egy 204 lóerős villanymotorral hajtja. Az autó 7,6 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, a végsebessége 160 km/óra, hivatalosan pedig 400 kilométer körül van a hatótávolsága egy feltöltéssel.

(Címlapképünk forrása: Facebook/Totalcar.hu. Fotó: Kovács Krisztián)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk