Karsai Dániel a Momentumra szavaz az EP-választáson

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Belpol

Az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász Magyar Péternek is üzent.

„Az Európai Unió parlamenti választásokon én a Momentumra szavazok” – írja szombat reggeli Facebook-bejegyzésében Karsai Dániel.

A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő, az eutanáziáért küzdő alkotmányjogász posztjában arról ír, bár a Momentum „a liberális párt Magyarországon és szabadelvű gondolkodóként a kiinduló szimpátia az övék”, egy választáson nem pusztán érzelmi alapon dönt. Karsai Dániel az elmúlt napokat választási programok olvasásával töltötte, és megítélése szerint a Momentumé „messze a legjobb”.

POSZT PRO PATRIA ET LIBERTATE – Én a Momentumot választom Az Európai Unió parlamenti választásokon én a Momentumra...

Posted by Dr. Karsai Dániel on Saturday, May 25, 2024

A program szerint a Momentum számára kiemelten fontos a jogállamiság és az emberi jogok védelme, amik a Karsai Dánielt „szakmailag és magánemberként legjobban érintő témák”. Ami azonban az egyik „döntő érv” volt számára, az az, hogy

a Momentum választási programjában az életvégi döntésekhez való jog konkrétan szerepel.

„Ennek a választásnak nem az Orbán-kormány leváltása a tárgya, hanem az, hogy kik fogják a magyarokat képviselni az Unióban. Számomra a Momentum jelöltjei a legmeggyőzőbbek” – fogalmazott az alkotmányjogász, aki ezután Magyar Péter egy korábbi megszólalására is kitért, miszerint az ellenzéki párt szerinte rossz szándékkal jött létre és „bűnben fogant”, mivel a Nolimpiával „egy nemzeti ügy ellenében kampányolt a Momentum.”

„Lehet azzal vitatkozni, hogy kellenek-e nagy világversenyek Magyarországra. Én a magam részéről azzal a több százezer – vagy több millió – honfitársammal tartok, akik nem atlétákat akarnak a körúton sétálni látni. Hanem atlétikusan kinéző magyar fiúkat és lányokat. Akik azért néznek ki szuperül, mert a magyar tömegsport és egészségügy színvonala ilyen magas” – fogalmazott Karsai Dániel, hozzátéve, „aki másképp gondolja, nem bűnöző”, ellenben a „negatív eposzi jelzők aggatása a Fidesz jellemzője”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk