Donáth Anna részt vesz a köztévé vitáján, de az MTVA nyilatkozatát nem írja alá

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Belpol

Lelkiismereti okokra és a képviselői esküjére hivatkozva.

Donáth Anna részt akar venni a köztévé EP-listavezetői vitáján, az MTVA által kért nyilatkozatot azonban nem írja alá – derül ki a Momentum elnökének péntek esti Facebook-posztjából.

A dokumentum kitöltésének határideje pénteken járt le, a politikus az MTVA-nak küldött válaszában jelezte, hogy ott lesz a vitán, részt kíván venni rajta, de a nyilatkozatot „lelkiismereti okokból” nem írja alá.

„A lelkiismeretem és a képviselői esküm ugyanis egyaránt tiltja, hogy lemondjak a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságomról”

– fogalmazott Donáth Anna, aki a nyilatkozatot is megosztotta. Hozzátette: „Azzal, ha nem engednek be a stúdióba egy parlamenti párt EP-listavezetőjeként és EP-képviselőként, az MTVA magáról állít ki bizonyítványt.”

Mai napi határidővel az alábbi nyilatkozat kitöltését kérte tőlem az MTVA, ha részt akarok venni a vitán. Válaszomban...

Posted by Donáth Anna on Friday, May 24, 2024

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Magyar Péter szerdán közölte, hogy a „közmédia” által megszabott feltételekkel nem lehet listavezetői vitát tartani. A Tisza Párt EP-listavezetője szerint azon pártok, amelyek nem emelik fel a hangjukat a propaganda minisztérium és a közmédia feltételei és hazugságai ellen, „mind részesei a Fidesz hazugsággyárának.” Donáth Anna már ekkor jelezte, hogy mindenképpen részt venne a vitán, és Magyar Péternek is ezt ajánlotta, aki végül országjárása felcsúti állomásán jelentette be: ott lesz a "köztévé" "vitáján".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk