Ahogy mélyül a válság, úgy aktivizálódnak a megafonos influenszerek

  • narancs.hu
  • 2022. október 11.

Belpol

Mostanában durrantak el a választások utáni első hirdetésekre költött milliók, hogy az influenszerek széleskörben megmagyarázhassák, kik a felelősek a válságért. 

Októberben újra hirdetni kezdett a Fidesz üzeneteit terjesztő Megafon, amely az áprilisi választások óta nem költött reklámra – írja a Magyar Hang. A főbb üzenetek, a „szankciópárti baloldal”, a „dollárbaloldal” és az „Európát átverő Brüsszel”. 

A Facebook hirdetésárának adatai szerint október 9-én indultak a reklámok, eddig 

  • Deák Dánielre 350-400 ezer forint, 
  • Déri Stefire 700-800 ezer forintot, 
  • Bohár Dánielre 650-750 ezer forintot, 
  • Trombitár Kristófra 750-850 ezer forintot

költöttek, vagyis nagyjából 2,45 - 2,8 millió forint ment el a Megafon hirdetéseire. 

A lap emlékeztet, hogy a választás napjáig 1,1 milliárd forintot költöttek reklámokra, viszont a szavazás után egészen októberig nem terjesztették fizetősen a posztjaikat. Továbbá a Magyar Hang 2021-ben arról írt, hogy a nehezen átlátható támogatási rendszeren keresztül (vélhetően) közpénzből működtetett központ a kormánypárti influenszerek felkarolására jött létre, amely gyakorlatban bejáratott nevek szponzorálásával nyíltan a Fidesz mellett kampányol. A Megafon 2022-ben beperelte a Telexet, hogy írják ki szerintük nem közpénzből működnek, a bíróság szerint azonban megalapozottan juthattak erre a következtetésre, véleményre.

Címlapképünk forrása: Megafon Facebook-oldal. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk