Cinikus és kitérő választ adott a Momentum politikusának a Klebelsberg Központ vezetője

Belpol

Hajnal Gabriella arra válaszolt, amit nem is kérdeztek, ám ami iránt érdeklődött a képviselő, arra továbbra sem felel.

„Tisztelettel tájékoztatom, hogy a motivációs elismerés címén kifizetésre az idei költségvetési évben az adatkérés teljesítéséig nem került sor” – ezt a  választ küldte Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője Tóth Endrének. A Momentum országgyűlési képviselője adatkérésében a tavalyi milliós jutalmak pontos összegéről érdeklődött – és szó sem volt a kérdésében az idei évről.

A tankerületi vezetők milliós jutalmairól szóló hírek már végigszáguldottak a sajtón, ezzel a Narancs.hu is többször foglalkozott. Tóth Endre korábban azt írta, még mindig nem derült ki, hogy pontosan mekkora összeget kapott Hajnal Gabriella és az egyes tankerületi igazgatók. Ugyanis hiába kérte ki ugyanis ezeket az adatokat – egyébként ezt tette az elmúlt hónapokban többször lapunk is. 

A Momentum politikusa Facebook-posztjában - amelyben botrányosan cinikusnak nevezi Hajnal Gabriella "válaszát" - arra emlékeztet, hogy adatigényléseire 8 hónap elteltével kapott részleges választ a 61 tankerületi központtól mindössze kettőtől. Azzal zárta sorait, hogy a Klebelsberg Központ elnöke tovább titkolná jutalmának pontos összegét. Tóth Endre hozzáfűzte: ezért az ügyben írásbeli kérdést nyújt be a belügyminiszternek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk