A Madách tanára a tanker vezetőjének: Maga szegte meg a munkaköri kötelezettségét

  • narancs.hu
  • 2022. október 11.

Belpol

Juhász Erzsébet magyar-történelem szakos tanár nyílt levélben válaszolt a tankerület fenyegetésére. 

Nyílt levélben válaszolt Juhász Erzsébet, az erzsébetvárosi Madách gimnázium magyar-történelem szakos tanára Marosi Betrixnak, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének, miután megkapta a munkajogi következményekkel fenyegetőző levelét. 

A 444.hu által kiszúrt levél szerint 35 éve tanít a gimnáziumban, miközben Marosi még sosem járt az intézményben, és cáfolja, hogy ne jelentették volna be a múlt heti munkabeszüntetésüket. 

Szerinte a diákok tankötelezettségének teljesítését nem az korlátozza, hogy a kollégáival nem dolgoztak, hanem hogy az előző tanév végén hat tanár hagyta el a gimnáziumot, és őket nem pótolták. Idézi a törvényt, mely szerint Marosinak munkaköri kötelessége lenne értékelni a hozzá tartozó iskolákban a körülményeket, és megteremteni a működéshez szükséges gazdálkodási feltételeket. Ha ezt megtette volna, tudna róla, hogy az alagsori termeket fekete penész lepi, a fénymásolók megjavítására napokat kell várni.

„Felteszem, nem gondolja komolyan, amit aláírt. Ebben az esetben azt bizonyítja, hogy nem autonóm, szuverén értelmiségi, hanem egyszerű ítéletvégrehajtó”

– fogalmaz. 

Juhász elhívta Marosi Beatrixot a Madáchba, hogy győződjön meg arról, eljárása tényleg segíti-e az oktatást és a diákokat, mert megérné kiállni azok elé, akik, a fenyegetőző levelet idézve, „jelentős mértékben” hátráltatják a tanulók tankötelezettségének teljesítését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk