Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2018. november 18.

Belpol

A vakok és gyengénlátók számára. Hogy mindenki kitölthesse.

Akadálymentes lesz a vakok és gyengénlátók számára a nyolcadik, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnapi sajtótájékoztatón Budapesten.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a kormányhoz fordult, mert szeretnék, hogy a vakok és gyengénlátók is részt vehessenek a nemzeti konzultációban – közölte Nyitrai Zsolt, aki megjegyezte, hogy Magyarországon több mint 80 ezer vak és gyengénlátó ember él.
Nyitrai elmondta, a konzultációs ívek akadálymentesítésének legjobb megoldását a szövetség szakértői határozzák majd meg.

A vakok és gyengénlátók számára a konzultációs ívek változatait a jövő héten készítik majd el. Ezek terjesztése a szövetségen keresztül történik majd – közölte Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke.

Nyitrai Zsolt szólt arról, hogy Magyarországon több mint 600 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal, és a kormány szövetségesként, partnerként tekint rájuk.

Figyelmébe ajánljuk