„Aki ezekben közreműködik, szégyellheti magát” – Az ELTE tanára az ATV-ben mondta a Figyelő főszerkesztőjének szemébe, hogy mit gondol a listázásról

  • narancs.hu
  • 2018. április 16.

Belpol

„Én megkérlek benneteket, hogy tegyetek rá engem erre a listára” – mondta Antal Attila.

A múlt héten mi is megírtuk, hogy a Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő elkezdte listázni azokat a személyeket és intézményeket, akikről és amelyekről ők úgy gondolják, hogy „Soros György zsoldosainak” számítanak, jelentsen utóbbi bármit is. A listázás miatt többen is tiltakoztak, az ELTE Alkotmányjogi Tanszéke például azt írta, hogy „a listázás a diktatórikus rendszerek sajátja”.

Az ATV Csatt című műsorának ma esti (felvételről sugárzott) adásában pedig Antal Attila, az ELTE ÁJK adjunktusa kéri meg a vele szemben ülő Lánczi Tamást, a lap főszerkesztőjét, hogy őt is tegyék fel erre a listára. A csatorna egy részletet már délután közzétett a honlapján:

Csatt részlet – 2018.04.16.

IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv.hu

„Én megkérlek benneteket, hogy tegyetek rá engem erre a listára. Nem akartam e-mailt írni, gondoltam, jobb, ha itt személyesen elmondom ezt. (…) Hogy gondoljátok azt, hogy magyar állampolgárokat – most túl a félelemkeltésen – össze lehet fogni, és azt lehet mondani, hogy azért, mert politikai véleményt szeretnének mondani, őket meg kell bélyegezni?” – tette fel a kérdést az egyetem oktatója, aki szerint „aki ezekben közreműködik, szégyellheti magát”.

Figyelmébe ajánljuk