Állami kitüntetést adott Novák Katalin az altright kedvelt szerzőjének

  • narancs.hu
  • 2022. június 15.

Belpol

Jordan B. Peterson néhány napja előadást is tartott a Sándor-palotában. 

Magyar állami kitüntetést kapott Jordan B. Peterson kanadai pszichológus és sikerkönyvszerző – szúrta ki a Telex a Magyar Közlöny szerda esti számában.

Novák Katalin köztársasági elnök „a klinikai pszichológia területén végzett kiemelkedő tudományos munkája, valamint az alkotói szabadság megvédése és az ifjúság nevelése iránt kivételesen elhivatott és nagy hatású tevékenysége elismeréseként” adományozta Petersonnak, a Torontói Egyetem professor emeritusának a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát.

Jordan Peterson meglehetősen népszerű itthon kormányközeli, jobboldali körökben, járt már Budapesten előadni például a NER-közeli, Brain Bar nevű rendezvényen, világszerte is az altright oldal egyik kedvenc közéleti személyisége, mert keményen kritizálja a baloldali-liberális identitáspolitikát. Emellett leginkább életmódanácsadó, önsegítő jellegű bestseller köteteiről ismert. 

Peterson pár napja személyesen adott elő a köztársasági elnök hivatalában, Novák Katalin a pszichológus látogatása kapcsán azt monndta: „a Sándor-palota több, mint egy hivatal, egy szimbolikus hely, ami teret ad a gondolkodásnak, az egymást értő és megértő közösség építésének is”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk