Amerika hangja: Hétfőn szavazni kéne NATO-ügyben

  • narancs.hu
  • 2024. február 2.

Belpol

Pressman, ahogy nyomást gyakorol.

„Mivel Magyarország az utolsó szövetséges, aki még nem ratifikálta Svédország NATO-tagságát, az Egyesült Államok üdvözli a február 5-re, hétfőre összehívott rendkívüli parlamenti ülés bejelentését közös biztonságunk e kulcsfontosságú kérdéséről. Orbán Viktor miniszterelnök megígérte, hogy Magyarország »az első adandó alkalommal« cselekedni fog. A hétfői ülésszak lehetőséget biztosít erre” – közölte pénteken este az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége.

A közleményt a 444 ismertette.

Pedig már délután lehetett tudni, hogy az ellenzéki képviselők által hétfőre összehívott rendkívüli ülésre, ahol tényleg dönteni lehetne végre Svédország NATO-csatlakozásáról, nem mennek el a fideszes és kereszténydemokrata képviselők – legalábbis ezt üzenték –, így pedig a napirendet sem tudják megszavazni a jelenlévők.

A miniszterelnök állítólag már szíves-örömest jóváhagyná Svédország csatlakozását, de nem tud hatni a frakcióra, amely azt szeretné, hogy előbb jöjjön el tárgyalni Budapestre a svéd miniszterelnök. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a svéd kormányfőnek azért illene eljönnie, mert Törökországba is elment. Ulf Kristersson azonban azt mondta, csak azután jön el Budapestre tárgyalni, hogy a magyar Országgyűlés megszavazza országa csatlakozását a katonai tömbhöz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk