Ellenzéki politikusok törvénybe iktatnánk, hogy Soros-ösztöndíjasok ne alapíthassanak pártot

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 25.

Belpol

Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Habony Árpád, Mikola István, Schmidt Mária, Szájer József és Lázár János személyesen is sokat profitáltak egykoron Soros alapítványaiból.

Az igazságügyi bizottság keddi ülésének egyik napirendi pontja az az ellenzéki felvetés volt, hogy oszlassanak fel minden Soros-ösztöndíjas alapította pártot.

A Fideszre licitálna az ellenzék azért, mert a bizottság napirendjére vette a Migration Aid párttá alakulásának ügyét, miután szerintük csak a bevándorlási különadó elkerülése miatt gondolkodik a szervezet pártalapításban. A Migration Aid a pártalapítási szándékának bejelentésekor egyébként valóban azzal érvelt: „pártot kell alapítani ahhoz, ha civilek emberségből segíteni akarnak rászoruló menekült embertársaikon”. A pártoknak ugyanis nem kell bevándorlási különadót fizetniük.

Szabó Tímea indítványát azzal vezette fel, hogy szerinte a bizottság „ne álljon meg félúton”, ha már Magyarország biztonsága az első és valóban a közel 90 éves Soros György a legnagyobb veszély, akkor az egykori Soros-ösztöndíjasok szerinte se tölthessenek be miniszterelnöki pozíciót.

A felvetés mellett Apáti István jobbikos képviselő is kiállt, szerinte érdemes lenne fontolóra venni, hogy korábbi Soros-ösztöndíjasok alapíthatnak-e pártot. Apáti szerint nem szabadna, és „az ilyen személyek által alakított pártokat a törvény erejénél fogva meg kell szüntetni”. Bár ő leginkább annak a felháborodásának adott hangot, hogy a „hős honvédő” Fidesznek nem az a baja, hogy bevándorlási párt alakul, hanem csak az, hogy adót kerül el.

A fideszes Bajkai István az előterjesztést „nyilvánvaló provokációnak” minősítette, amelynek szerinte semmi érdemi célja nincs, csak hogy a párbeszédes Szabó Tímea néhány hétig házaljon vele a sajtónál.

Az Azonnali beszámolójából kiderül, hogy természetesen a bizottság nem fogadta el a javaslat tárgysorozatba vételét, így Orbán Viktornak nem kell izgulnia, Magyarország miniszterelnöke maradhat. Mi azért ideteszünk egy cikket, amiben összegyűjtöttük, hogy kik azok a politikusok, akik személyesen is sokat profitáltak egykoron Soros alapítványaiból.

Ennyit kapott Sorostól Orbán és a Fidesz, mikor igazán kellett

Alighanem egyszerűbb volna fölsorolni azokat a fideszes vezetőket, akiket soha nem támogatott a Soros Alapítvány. Mások mellett Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Habony Árpád, Mikola István, Schmidt Mária, Szájer József és Lázár János személyesen is sokat profitáltak egykoron Soros alapítványaiból. Nézzük, pontosan mennyit is kaptak!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.