Az „anti-Tiborcz” – Orbán Viktor új veje állítólag halk szavú, szerény és szorgalmas

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 21.

Belpol

A hvg.hu-nak sikerült elérnie Szokira Tamás édesapját is, aki először féltette a fiát az Orbán családtól.

Tényleg keveset lehet tudni Szokira Tamásról, aki augusztus végén nősült be az Orbán családba. A miniszterelnök második legidősebb lánya, Sára újdonsült férje a Fidesz külügyi kabinetjének európai politikai tanácsadójaként, majd a nemzetgazdasági tárca gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkárságának titkárságvezetőjeként dolgozott, végül az uniós biztos Navracsics Tibor munkatársa lett. Erről a pozíciójáról az esküvő előtt nem sokkal távozott.

false

 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A hvg.hu megpróbált portrécikket írni róla, de se Szokira, se az ismerősei jelentős része nem akart nyilatkozni a lapnak. Akikkel viszont tudtak beszélni, azok közül többen egyenesen „anti-Tiborczként” jellemezték, halk szavú, szerény és szorgalmas srácként írták le az Orbán családba frissen bekerült fiút.

A hvg.hu forrásai szerint ez részben az Orbán Ráhel és Sára közti különbségekből is következik: míg a nővére többször exponálta magát politikai ügyekben, Sára ettől eddig tartózkodott. Az is beszédes, hogy míg Ráhel és István esküvője a miniszterelnöki önmarketing egyik fontos attrakciója volt, addig Sára és Tamás titokban keltek egybe, az esküvőről nem készültek pr-képek. Szokira állítólag még attól is frusztrált lett, amikor három éve Orbán kiposztolt egy fotót a családról, és utána egy ideig forgott a neve a médiában. Az is emlékezetes, hogy István és Ráhel az esküvő után úgy állt a saját lábára, hogy Tiborcz közpénzmilliárdokat nyert el a cégével, és azóta feltűnt a vendéglátásban, a kastélybizniszben, összedugta a fejét Pharaonékkal és Polatékkal, és azóta is rendületlenül terjeszkedik. A fenti jellemzés alapján az új vőtől ilyen hirtelen gyarapodást egyhamar hiába várunk.

Orbán Sára, a háttérben Gáspár

Orbán Sára, a háttérben Gáspár

Fotó: Sióréti Gábor

A hvg.hu cikkének egyik legérdekesebb része, hogy sikerült megszólaltatniuk Szokira apját („a jó kedélyű, 57 éves Szokira János négy éve a 3000 lelkes, szabolcsi Bököny község görögkatolikus parókusa”), aki először megijedt, amikor kiderült, hogy a fia Orbán Viktor lányának udvarol. „Mi nagyon egyszerű emberek vagyunk, nagyon egyszerűen élünk, nincs vagyonunk, nem járunk ilyen illusztris társaságba” – magyarázta az apa, hogy miért tartott tőle, hogy gondot okozhat a két család közötti „szakadék”. De mióta megismerte Orbán Viktort, a miniszterelnök emberséges és nagyvonalú személyisége eloszlatott minden kétséget benne.

(További részletek a hvg.hu-n.)

Figyelmébe ajánljuk