Apartmanok épülhetnek Balatonakaliban a vízparti kemping helyére

  • narancs.hu
  • 2021. december 22.

Belpol

Az új tulajdonos nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, a jelenleg is érvényben lévő 10 százalékot használná ki.

Apartmanokat, sorházakat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti kemping helyére a terület új tulajdonosa – írja a 24.hu. A lapnak Molnár Tibor, az Inter-Art Home Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, csupán a jelenleg is érvényben lévő 10 százalékot használná ki. A terület egy részére képzelte el az apartmanokat és a sorházat, egy másik részén a turistáknak tartanának fenn sorházakat. Molnár szerint

egyelőre képlékenyek a tervek, de erősen valószínű, hogy a sátras kempingezőket nem fogják fogadni a területen.

Az ügyvezető a 24.hu-nak azt mondta, hogy a beruházást a közműfejlesztéssel kezdik, „öblöket” szeretnének kialakítani, hogy a víz könnyebben elérhető legyen. A Levendula Naturista Kemping 2006 óta működött nudista kempingként, 2021 elején tulajdonosai viszont túladtak rajta, nyáron már nem is fogadták a vendégeket.

Balatonakalinak néhány éve 3 kempingje volt, mára csupán egy maradt, utóbbit Mészáros Lőrinc cége vette meg 2017-ben.

(24.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk