ATV: a visszalépést mérlegeli Karácsony stábja

  • narancs.hu
  • 2021. október 7.

Belpol

A Momentum Márki-Zay melletti kiállása sokként érhette Karácsony Gergelyt és csapatát.

Az ATV több forrásból úgy tudja: a főpolgármester-miniszterelnökjelölt kora délutántól lemondta délutáni programjait, miután kiderült a számukra, hogy a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé, és Karácsony stábja csütörtök délután a miniszterelnök-jelölt esetleges visszalépését is mérlegeli tanácskozásán – legalábbis ez terjedt el több, Karácsonyt támogató ellenzéki párt köreiben.

A csatorna értesülésével kapcsolatban megkerestük a Párbeszéd sajtóosztályát, és a főpolgármester sajtómunkatársát is, de választ egyelőre egyik féltől sem kaptunk. Nem láttunk erre vonatkozó jelzést Karácsony Gergely Facebook-oldalán sem, bár a főpolgármester naponta többször is posztol új üzenetet, tartalmat a felületen.

A Momentum csütörtöki bejelentéséről lapunk is beszámolt: Fekete-Győr András pártelnök rendkívüli sajtótájékoztató keretében közölte, hogy pártjuk Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában, Karácsony Gergellyel (MSZP-Párbeszéd) és Dobrev Klárával (DK) szemben Fekete-Győr elmondta, hogy bár mind Karácsonyt, mind Márki-Zayt kiváló jelöltnek tartják, a két politikus képtelennek bizonyult a megegyezésre, ez pedig a kormányzóképes ellenzéki alternatíva létét is veszélyezteti.

Márki-Zayt pedig azért választották, mert már bizonyított a korrupcióellenes harcban, és képes a jobb- és baloldalon is bizonytalan szavazókat megszólítani

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk