HVG: Karácsony pénteken visszaléphet Márki-Zay javára

  • narancs.hu
  • 2021. október 7.

Belpol

Több órán át tárgyalt a szövetséges pártok vezetőivel Karácsony Gergely, miután kiderült, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert támogatja.

Órákon át tárgyalt Karácsony Gergely az őt támogató pártok vezetőivel az esetleges visszalépéséről – írja a hvg.hu.

A portál úgy tudja, Karácsony Gergely pénteken vissza fog lépni, és bejelenti, hogy Márki-Zay Pétert támogatja. A döntés azután született meg, hogy a Momentum bejelentette, az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogatják.

Hivatalosan hírzárlat van az ügyben, de több, egymástól független forrásunk is erről a fordulatról tájékoztatta lapot. Korábban az ATV is arról számolt be, hogy Karácsony stábja a visszalépésről egyeztet, és a főpolgármester lefújta csütörtök délutánra tervezett programjait.

A zártajtós tárgyalások előzménye, hogy csütörtök délután a Momentum bejelentette: Márki-Zay Pétert fogják támogatni az előválasztás második fordulójában, Karácsony Gergellyel és Dobrev Klárával szemben.

 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azzal magyarázta döntésüket, hogy bár mind Karácsonyt, mind Márki-Zayt kiváló jelöltnek tartják, a két politikus képtelennek bizonyult a megegyezésre, ez pedig a kormányzóképes ellenzéki alternatíva létét is veszélyezteti.

Ha Karácsony Gergely tényleg beáll Márki-Zay mögé, azzal jócskán ellentmond önmagának, ráadásul nem először; szerdán délután ugyanis még arról beszélt, hogy korábbi terveivel ellentétben nem lép vissza a hódmezővásárhelyi miniszterelnök-jelölt javára, hanem külön mérkőzik meg a második fordulóban.

Jelezte, az sem érdekli, hogy a közvélemény-kutatási adatok Márki-Zay Pétert hozzák ki esélyesebb jelöltnek a Dobrev Klárával szemben folytatott küzdelemben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk