Az 50 százalékot is meghaladja a képviselő államtitkárok fizetésemelése

  • narancs.hu
  • 2022. július 22.

Belpol

Ilyen amikor a kormány "spórol".

A kormany.hu-ra feltöltött adatlapokból derül ki, hogy azzal a kormány által hangoztatott állítással szemben, hogy magukon fognak spórolni, 16 (képviselői mandátummal is rendelkező) államtitkár is 52 százalékos béremelést kapott Orbán Viktortól.

Az közel  700 ezer forintos fizetésemelést jelent számukra – írja ki a 24.hu. A lap felsorolása szerint az emelésnek Dömötör Csaba, Erdős Norbert, Farkas Sándor, Fónagy János, Hoppál Péter, Koncz Zsófia, Menczer Tamás, Orbán Balázs, Potápi Árpád, Rétvári Bence, Soltész Miklós, Süli János, Tállai András, Tuzson Bence, Vargha Tamás és Vitályos Eszter örülhet.

Az ő államtitkári illetményük eddig bruttó 1 millió 296 ezer forint volt, ezt most 1 millió 974 ezer 600 forintra emelte Orbán, ráadásul

a magasabb fizetést visszamenőleges hatállyal, május végétől, a kormány megalakulásától kedzve meg fogják kapni az érintettek.

Így mostmár az ő fizetésük is igazodott a nem képviselő államtitkárokéhoz, akiknek az illetményét a múlt héten emelték 1,75 millióról ugyancsak 1 millió 974,6 ezer forintra, emlékeztet a 24.hu.

Az eddigi különség egyébként abból fakad, hogy a nem képviselőként államtitkári pozíciót betöltőkkel szemben a képviselők egy elég magas, havi 1 millió 316 ezer forintos tiszteletdíjat is kapnak, ezzel együtt pedig így is jócskán meghaladta az alacsonyabb államtitkári illetménnyel együtt a fizetésük a nem képviselő társaikét. Most ez az olló még jobban elnyílt, hiszen

a fent említett 16 fő így már összesen már 3,3 millió forintot keres havonta.

A kormány bőszen hangoztatott spórolásába emellett az is belefért, hogy Orbán maga 135, a miniszterei 33 százalékos emelést kapjanak, ezt még egy múlt hónapban elfogadott jogszabály révén tették lehetővé. Ugyanezen jogszabály szerint a korábban törvényben rögzített illetmények emelése vagy csökkentése mostantól kizárólag a kormányfőn múlik majd. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk