Törökszentmiklóson sem lesz tűzijáték, Cegléden és Kunszentmártonban "népszavaznak" róla

Belpol

Újabb városok, ahol nem lesz égi látványosság a nemzeti ünnepen.

Törökszentmiklóson is felmerült, hogy jelen helyzetben szükséges-e fényes rakétákat a sötét égboltra fellőve azt a látszatot kelteni, hogy minden rendben van körülöttünk. És egyáltalán szükség van-e ilyen körülmények között haszontalan kiadásokat vállalni.Az egyöntetű válasz az volt, hogy nem, írta a város polgármestere közösségi oldalán. Markót Imre hozzátette, az idei Szent István-napi tűzijáték korábban elnyert pályázatban valósulna meg, amit lehetőségük van módosítani. Így idén Törökszentmiklóson nem fognak tűzijátékkal ünnepelni. A tűzijátékra tervezett 1 millió forintot annak a több 10 milliós többletkiadásnak a mérséklésére fordítják, ami a város óvodáinak, szociális és közintézményeinek, a közvilágításnak az augusztus 1-től jelentősen megemelkedő közüzemi díjait teszi ki.

Ugyanakkor Cegléd vezetője, Csáky András szavazásra bocsátotta a kérdést a közösségi oldalon. A legtöbb válasz szerint ne legyen tűzijáték. 

Hasonlóan járt el Kunszentmárton első embere is. Wenner-Várkonyi Attila megjegyezte, a folyamatok már elindultak, így a szolgáltató a szerződéses összeg (ez 510 ezer forint) felére már most jogosult. Ez jelen esetben 255 ezer forint. A képviselő-testület döntési helyzetben van, ezért kíváncsi a lakosok véleményére.

Szolnokon az ellenzék azt javasolja, hogy ne legyen ünnepi tűzijáték. Még itt sincs döntés erről. 

 

Jászberényben kényelmes helyzetben vannak, mert eddig sem volt, és így most sem lesz.

A Szolnok közeli Tószegen sem lesz égi látványosság augusztus 20-án. Mint Gyuricza Miklós polgármester közölte, a képviselő-testület döntött erről. Hozzátette, szerinte az előttünk álló (sokak számára tényleges megélhetési gondokat is eredményező), nehéz időszakban nincs létjogosultsága még úgyis, hogy a tűzijáték költsége nem érte el a félmillió forintot. Így a döntésüket nem gazdasági megfontolásból, hanem jelképesen, gesztus értékkel hozták meg.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk