Az adófizetők pénzén utaztatta világszerte a Külügyminisztérium Szöllősi Györgyöt

  • narancs.hu
  • 2023. október 2.

Belpol

Hat év alatt 35 külföldi utazása volt a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének.

Szöllősi György a Nemzeti Sport főszerkesztője 2017-ben Szijjártó Péter kezdeményezésére kapott rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot Áder János államfőtől, ezzel ő lett a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete. A kapott nagyköveti rang azonban Szöllősit nem tette akkreditált diplomatává.

Szöllősi kinevezése óta számos országba látogatott el, Kanadától Japánon keresztül Franciaországig sok helyen megfordult, mindezt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) fizette

írja a 444.hu a külügynek küldött közérdekű adatigénylése alapján. A tárca azt azonban nem árulta el, hogy mennyibe kerültek ezek az utak.

A minisztérium annak ellenére fizette az utazásokat, hogy Szöllősi "a Minisztériummal nem állt és jelenleg sem áll semmilyen foglalkoztatásra irányuló, így kormányzati szolgálati, politikai szolgálati, illetve biztosi jogviszonyban, munkaviszonyban vagy megbízási szerződéses jogviszonyban"

– közölték a lappal. A KKM egyúttal hozzátette, hogy Szöllősi "a Külszoltv. 13. § (6) bekezdés szerinti utazó nagyköveti megbízatást (valamely kiemelt fontosságú diplomáciai vagy nemzetközi feladat ellátására) Szöllősi úr nem kapott külgazdasági és külügyminiszter úrtól".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk