Hatszor kell átszállni annak, aki vonattal akarja megtenni a Budapest-Csorna-Szombathely utat

  • narancs.hu
  • 2023. október 2.

Belpol

Totális káosz alakult ki a MÁV-nál a pályafelújítások miatt. A vállalat azt magyarázza, most nem volt idő a vágányzárak összehangolására.

Egymással össze nem hangolt pályafelújításokba kezdett a MÁV és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt., ami miatt egyes esetekben hatszor (!), azaz 6 alkalommal is át kell szállniuk az utasoknak, a felújítások várhatóan december közepéig tartanak

írja a Népszava.

A lap szerint a Szombathely-Csorna-Budapest vonal első szakaszán Szombathelytől Csornáig azért kell az utasoknak buszra ülniük, mert szeptember 29-től felújításba kezdett a vonalért felelős Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. Csornán aztán buszról vonatra váltanak az utasok, de csak Tatabányáig mehetnek kötött pályán. Innentől ismét buszra kell szállni, mivel a MÁV szeptember közepétől kezdte meg a Budapest-Tatabánya-Győr vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti, nagyon rossz állapotú szakaszának felújítását. A Szombathely és Budapest közötti vonal elején és végén lévő két szakasz felújítása pedig egyszerre zajlik.

Arra a kérdésre, hogy miért nem hangolta össze a két vasúttársaság a vágányzárakat a GYSEV azt válaszolta a lapnak, hogy nem volt más választásuk, mert a szombathelyi állomás páros állomásfejének állapota és a 2023-2024-es menetrend betartása feltétlenül szükségessé teszi az átépítést, a cég pedig azt állítja, hogy a MÁV régóta tudta, hogy mikorra tervezi a GYSEV az őt érintő munkálatokat.

A menetrendszerűség mihamarabbi visszaállítása csak a vágányok felújításával valósítható meg, ezért a lehető leghamarabb el kellett kezdeni a munkálatokat.

A szokásos tervezési gyakorlattól eltérően, most nem volt idő a vágányzárak összehangolására, azonban a vonatok közlekedése során igyekszünk olyan megoldásokat találni, melyek az utazók számára a lehető legkisebb kellemetlenséget okozzák"

– írta a MÁV az újság megkeresésére. Végülis csekély kellemetlenségnek számíthat egy út alkalmával akár hatszor is átszállni. Csak az a kérdés, kinek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk