Az államtitkár kocsibeállót épített a közútra, és elzárta a szomszédját a telkétől

  • narancs.hu
  • 2024. május 23.

Belpol

Soltész Miklós egy eldugott utcában lakik Budajenőn.

Soltész Miklós, a KDNP alelnöke és a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, egy közútra épített kocsibeállóval zárta el a szomszédját a telkéről – írja az Átlátszó.

Az oknyomozó portál kiderítette, hogy Soltész a Pest megyei Budajenőn néhány éve megvette a háza melletti közút jó részét az önkormányzattól. Így nem lehet bejutni autóval a mögötte lévő telekre. A közút papíron 3 méter széles, valójában nagy részét egy betonozott árok teszi ki, ami lehetetlenné teszi a szomszédnak a bejutást.

Az államtitkár még egy kocsibeállót is épített a „közterület jellegét vesztett” területre, ami jócskán rálóg a maradék közútra is.

A település polgármestere néhány hete felszólította az államtitkárt az építmény lebontására, Soltész fellebbezett a döntés ellen, így az ügy hamarosan a képviselőtestület elé kerül. A hátsó telek tulajdonosa megerősítette hogy a telkére nem tud bejutni autóval.

Soltészék mindössze 150 ezer forintot fizetett azért, hogy 2020-ban elcsatoljanak az utcából egy 91 négyzetméteres területet.

A KDNP-s politikus háza melletti 9 méter széles utcarész akkor 3 méter szélesre csökkent, idén pedig Soltész kérvényezte az önkormányzattól ennek a maradék 3 méter széles résznek a megvásárlását is. A képviselőtestület most azonban egyhangú döntéssel elutasította az államtitkár kérelmét „jogszabályi feltételek hiányában”.

Ezt azzal indokolták, hogy az út közút, ezért nem eladható. Másrészt a maradék, 3 méter széles útszakasz eladásával az államtitkárék háza mögötti telek közúti kapcsolata megszűnne, ezért a terület értékesíthetetlenné válna, és a tulajdonos jogosan perelhetné be az önkormányzatot kártérítésért.

Soltész azzal védekezik, hogy a telkükhöz csatolt 91 négyzetméteres terület „korábban gondozatlan, gazos nyúlványa volt a településnek, ezért több mint 20 éven keresztül mi ápoltuk, mi ültettünk oda növényeket”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk