Az ÁSZ annyira független minden más intézménytől, hogy kijelentette nem fogja vizsgálni, mennyibe került Gruevszki szöktetése

  • narancs.hu
  • 2018. november 26.

Belpol

Hiába is követelik ezt az ellenzéki pártok.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzési tevékenysége során minden más szervezettől független, ezért nem végez ellenőrzéseket politikai pártok vagy bármely más szervezetek követelései alapján – közölte az MTI.

Az ÁSZ, Gréczy Zsolt DK-frakciószóvivő sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki párt arra szólította fel az Állami Számvevőszéket, hogy rendkívüli vizsgálattal állapítsa meg, mennyibe került Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő "szöktetése".

Az ÁSZ a közleményben azt írta, az ellenőrzési tevékenységeket előre meghatározott, féléves nyilvános ellenőrzési terv alapján végzik, amelyet kizárólag az Országgyűlés döntése alapján kötelesek módosítani.

Vagyis addig, amíg a Fidesz ezt nem hagyja jóvá, semmit nem fognak vizsgálni.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?