Az aszfaltra festették, hogy mondjon le a szekszárdi gimnázium igazgatónője

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 15.

Belpol

A diákoknak megtiltotta, hogy olyan cikkeket lájkoljanak, amelyek kritikusak az iskolával.

„A Momentum ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX felszólítja Heilmann Józsefnét, hogy haladéktalanul mondjon le igazgatói pozíciójáról. Úgy véljük, hogy minden diáknak joga van a szabad politikai véleménynyilvánításhoz. Emiatt pedig semmilyen tanár vagy igazgató nem vonhatja felelősségre” – írta a TizenX nyomán a 444.hu.

A szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatója felelőségre vonta az egyik diákot, mert szerinte a fiú hitleres mémet készített az iskoláról. A tanulónak el kellett hagynia az iskolát, sőt nyomozást is indítottak ellene, a gyámügy pedig második védelembe vételi eljárást kezdeményezett.

Tovább is van, ugyanis egy harmadikos diák lájkolt egy cikket a Facebookon, amiben az iskolát kritizálták. Az igazgatónő az oszályfőnökkel üzent, hogy ilyen ne forduljon többet elő. Az egyik diáknak ez nagyon nem tetszett, ezért belájkolt egy MSZP-s posztot, amelyben ugyancsak az iskola vezetését kritizálták. Heilmann Józsefné behívatta az irodájába, majd a tanuló a szüleivel közösen úgy döntött, hogy átiratkozik egy másik iskolába.

Neked ajánljuk