Az egészségügyért is felelős Belügyminisztériumhoz kerül a Honvédkórház irányítása

  • narancs.hu
  • 2022. május 30.

Belpol

Minderről épp a háborús veszélyhelyzet kihirdetése után döntöttek, sebtiben.

Átkerül az egészségügyért is felelős Belügyminisztériumhoz a Honvédkórház irányításaírja az rtl.hu egy, a miniszterek feladatait felsoroló salátatörvény alapján. A jogszabály szerint

2023. január elsejével kiválással jön létre egy új egészségügyi szolgáltató, amely jogutódként ellátja a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ nem katonai feladatait.

Dr. Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy épp akkor döntöttek úgy, hogy kiszervezik a honvédség nagyjából 15-20 százalékát kitevő részleget, amikor hivatalosan háborús veszélyhelyzet van Magyarországon.

Az rtl.hu úgy tudja, a döntés nyugtalanságot okozott az állományon belül, és a legtöbben arra számítanak semmilyen tájékoztatást nem kapnak majd arról, milyen feltételek mellett folytathatják a munkát. Az sem egyértelmű egyelőre, hogy a háromezres létszámból hány embert érint majd az átszervezés. A Honvédkórház mintegy háromezer fős létszámának túlnyomó részét jelenleg honvédelmi alkalmazottként foglalkoztatják, egy kisebb rész pedig katonaként szolgál.

A rövid törvénymódosításból csak az átszervezés szándéka derül ki, a pontos részletek nem. Kérdésükre sem a Honvédelmi Minisztérium, sem a Belügyminisztérium nem reagált, Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdésére pedig kitérő válaszok érkeztek a miniszterek bizottsági meghallgatásán.

(rtl.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk