Az egészségügyi szakdolgozók is a pedagógusok mellett állnak

  • narancs.hu
  • 2022. január 30.

Belpol

Azt írják, átérzik a tanárok helyzetét, sokan közülük ugyanis oktatóként is dolgoznak.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szolidaritásáról biztosítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét és a Pedagógusok Szakszervezetét, támogatja a 2022. január 31-re szervezett kétórás időtartamú sztrájk meghirdetésében megfogalmazott célokat és követeléseket – írta közleményében a MEKSZ.

Az rtl.hu által idézett szövegben kiemelik, hogy számos egészségügyi végzettségű tagtársuk végez oktatói tevékenységet az egészségügyi és szociális szakképzésben, emiatt pedig maximálisan ismerik és átérzik a pedagógusok helyzetét.

A január 31-ére meghirdetett sztrájk mellett a magániskolaként működő budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium is kiállt.

A sztrájk hátteréről az alábbi cikkünkben olvashatnak:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.