Az ellenzék közösen szólította fel Orbánt, ne menjen Moszkvába

  • narancs.hu
  • 2022. január 30.

Belpol

Vagy ha megy, maradjon is ott.

"Orbán ne menjen Moszkvába, ha pedig elmegy, akkor haza se jöjjön!" – írja az Egységben Magyarországért sajtóközleménye.

Az egyesült ellenzék megfogalmazása szerint a rendszerváltás óta eltelt három évtizedben soha nem érte még olyan támadás hazánk szuverenitását, mint a múlt héten, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök arra szólította fel Magyarországot, hogy hagyja el a NATO-t.

"Az éppen Ukrajna megszállását fontolgató Oroszország arra kér minket, hogy áruljuk el szövetségeseinket, mondjunk le szuverenitásunkról, és tegyük hazánkat katonailag védtelenné. A képtelen felszólítást követően a hazánk szövetségeseivel szemben mindig oly’ hangos magyar miniszterelnök néma maradt. Nincs szuverenitásféltő szabadságharc és kardcsörtetés, csak egy repülőjegy Moszkvába" – írják.

Hangsúlyozzák, hogy véleményük szerint az Európai Parlament, a V4-ek és a szövetségeseink is nyugtalanok a találkozó miatt és "ebben a feszült helyzetben pedig árulás Moszkvába menni".

 Épp ezért "követelik" Orbán Viktortól, hogy nyugtassa meg Magyarország joggal zúgolódó szövetségeseit, mondja le moszkvai látogatását és tegye egyértelművé, hogy Magyarország helye az Európai Unióban és a NATO-ban van.

"Az a miniszterelnök, aki ilyen helyzetben némán, csettintésre Moszkvába utazik, hogy a Kremlben a szőnyeg szélén toporogjon, elárulja Magyarország és Európa érdekeit is"

- teszik hozzá.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk