Az egyik legismertebb pedagógus is felmondott

  • narancs.hu
  • 2023. július 15.

Belpol

Balatoni József, azaz Jocó bácsi a státusztörvény miatt döntött úgy, elhagyja a pályát.

A Jocó bácsi világa Facebook oldalon jelentette be Balatoni József (ő Jocó bácsi ismertebb nevén), hogy a pedagógusok jogköreit nagyon súlyosan megnyírt státusztörvény miatt ő is csatlakozik azokhoz a tanárokhoz, akik elhagyják a pályát. A döntését egy Veiszer Alindának adott interjúban, illetve a wmn.hu-n megjelent írásában is elmagyarázta, a közösségi oldalán pedig így foglalta össze:

„Ma éjfélkor hatályba lép a státusztörvény. Ezzel együtt pedig hatályba lép a közalkalmazotti státuszról való lemondásom is. Elhagyom a tanári pályát, a közoktatást. Nem tudok már mást tenni.”

Részletesebben tehát cikkben vallott a teljes helyzetről: állítása szerint a törvénytervezet kiszivárgásakor már szorított a mellkasa, azóta pedig a pánikbetegsége is visszatért, emiatt eldöntötte, ha átmegy a törvény, akkor felmond.

„Depressziós lettem, az életem teljesen összeomlani látszott. Akkor még nem nagyon beszéltem arról senkinek, hogy bennem milyen mély gyászfolyamat zajlik” – írta, hozzátéve, hogy a keresete 287 ezer forint volt.

Mint írja, lelkében örökké tanár marad, egyelőre képtelen lenne tanításra, de az biztos, hogy politikusi pályára sem készül.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk