Az ellenzéki pártok szerint a költségvetés rendeleti módosítása alkalmatlan a válság megfékezésére

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 30.

Belpol

A DK úgy fogalmazott, Orbán „a bejglibe rejtve nyomná le a magyarok torkán az újabb megszorításokat.”

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz jövő évi költségvetése a sodródás és a tehetetlen megszorító politika költségvetése. A Momentum úgy véli, a Fidesz képtelen szembenézni a valósággal, válságkezelés helyett pedig a válságokozás költségvetéséről van szó.

„Orbán Viktor láthatóan nem tudja kivezetni Magyarországot az általa okozott válságból, nem tudja új pályára állítani a magyar gazdaságot, ezért megszorításokkal és adóemelésekkel próbálja betömni a költségvetésben tátongó lyukakat” – áll DK pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, amely szerint ez a „sodródás, a tehetetlenség és a kormányzásképtelenség biztos jele”. Mint írták, csak a leggyengébb kormányok tekintenek az emberek pénztárcájára utolsó menedékükként. 

Az Orbán-kormány a két ünnep között rendeleti úton hirdette ki az orbáni infláció és az elmúlt 12 év okozta válság miatt átírt jövő évi költségvetést – olvasható az ellenzéki párt közleményében. A DK szerint a rendhagyó gyakorlat azt a célt szolgálja, hogy akkor készítsék elő szép csendben a legújabb adóemeléseket, amikor mindenki a családjával foglalkozik és hallani sem akar a politikáról.

„Orbán Viktor tehát olyannyira elvesztette az irányítást a történések felett, hogy kétségbeesésében a bejglibe rejtve nyomná le a magyarok torkán az újabb megszorításokat”

– fogalmaztak. Mint írták, mára az árnyékkormány jelenti Magyarország egyetlen reményét arra, hogy kiutat találjon a megélhetési válságból. Ehhez az elmúlt 12 év orbáni politikájának és az Orbán-kormánynak is mennie kell – zárta közleményét a DK.

A Fidesz képtelen szembenézni a valósággal, ez nem a válságkezelés, hanem a válságokozás költségvetése – ezt már a Momentum írta az MTI-hez szintén pénteken eljuttatott közleményben. Az ellenzéki párt álláspontja szerint a most közzétett, rendeletileg átírt új költségvetés továbbra is a megszorítás és a bizonytalanság költségvetése, hiszen nem kezeli a mélyülő válságot, nem állítja meg a magyar emberek életszínvonalának egyre jelentősebb romlását.

A Fidesz rendeleti költségvetése nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem kifejezetten káros, megoldások helyett csak...

Posted by Momentum Mozgalom on Friday, December 30, 2022

„Továbbra is fizethetjük a rossz kormányzás árát, a Fidesz-felárat, továbbra is számolnunk kell a káros és hatástalan árstopok okozta árstop-inflációval” – fogalmaztak a közleményben. A Momentum szerint a költségvetésbe beleírt új számok nem lesznek tarthatók, a válság kezelése és az „árstop-infláció” megállítása sem várható tőle. A kormánypártok hibája miatt a családok életszínvonala tovább fog romlani, ahogy a hazai kis- és középvállalkozások és önkormányzatok számára is egyre kritikusabb lesz a helyzet – írták.

„Ideje szembenéznie a kormánynak a valósággal és elmondania az igazságot: a felelőtlen és korrupt kormányzás miatt mindenki a Fidesz-felárat fizeti, és a válság megfékezésére alkalmatlan a rendeleti költségvetés” – olvasható a Momentum közleményében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk