Az előválasztási vereség óta visszavonult Kálmán Olga őszre ígér aktivizálódást

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 14.

Belpol

Egy konkrétumoktól mentes nyilatkozatot tett a volt tévés.

"Ősztől, amint újra felpörög a politika, garantáltan mindent meg fogok tenni azért, hogy ez egy élhetőbb és szabadabb ország legyen" - nyilatkozta az Indexnek Kálmán Olga.

A portál azért kereste meg a tévés műsorvezetőt, mert mióta júniusban a DK által támogatott jelöltként alulmaradt a főpolgármesteri előválasztáson, semmit nem lehetett hallani róla. Pedig akkor azt ígérte, mindenben támogatni fogja Karácsony Gergely kampányát.

Karácsony közel 50 százalékkal nyerte az előválasztást

Pontosabban 48,9%-kal. Ő lesz ősszel Tarlós István kihívója ellenzéki oldalról. Forrásaink szerint az MSZP-P jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az ellenzéki előválasztás ma zárult második fordulóján, amin hárman indultak. Információink szerint - amit az időközben elkezdődött sajtótájékoztatón is megerősítettek - a független, DK által támogatott Kálmán Olga 36,8 százalékot, a Momentum jelölte Kerpel-Fronius Gábor pedig 14,3 százalékot kapott.

Az előválasztás harmadik résztvevője, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor is tett hasonló ígéretet, de ő tényleg aktív maradt politikailag, és időről-időre Karácsony kampányában is feltűnik.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?