Az ENSZ-ben folytatja az EP-t otthagyó Ujhelyi István

  • narancs.hu
  • 2024. június 1.

Belpol

Minden jel szerint véget ér 2002 óta tartó politikusi karrierje.

Június elsejével az ENSZ turisztikai világszervezete nagykövetének nevezték ki Ujhelyi Istvánt – áll a politikus sajtóközleményében. Feladata az uniós intézményekkel való kapcsolattartás és a szervezet brüsszeli állandó képviseletének működtetése lesz.

 
 
Fotó: Kovács Attila / MTI
 

Ujhelyi István 2002 és 2014 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, majd 2014 és 2022 között az Európai Parlamentben képviselte a pártot, de a hamarosan véget érő ciklusbna már egyre látványosabban távolodott el a párttól, amiből végül ki is lépett, és bejelentette, nem indul újra EP-mandátumért. Igaz, utódjának is kétes esélyei vannak, ugyanis az MSZP a DK-val összenőve az ötödik helyre tudta csak bemenedzselni Tüttő Katát.

A kinevezése azt is jelenti, hogy Ujhelyi még a mandátuma hivatalos végét semm várta meg az új munka elkezdésével, hiszen csak jövő héten lesz választás.

Közleménye szerint már a 2000-es években, az MSZP és az SZDSZ kormányzásai idején is a turizmussal foglalkozott, majd az Európai Parlamentben tíz éven keresztül volt a közlekedési és turisztikai szakbizottság alelnöke. Ujhelyi azt mondja: az Európai Parlamentből való távozása miatt több nemzetközi cég is megkereste, de csak azok ajánlatát fogadja el, amelyek semmilyen módon nem ütköznek az ENSZ nagyköveti státuszával.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk