Fót polgármesterének hathavi jutalma: Gulyás Gergely véleménye változatlan

Belpol

Szűkszavú válaszban reagált a Miniszterelnökség sajtóosztálya arra, hogy Vass Györgyöt nem érdekli Gulyás véleménye a hathavi jutalmáról. A miniszter álláspontja viszont változatlan a bónuszokkal kapcsolatban. 

„Azt, hogy a miniszter mit beszél, nem érdekel” – egyebek mellett ezt nyilatkozta lapunknak Vass György fóti polgármester, amikor a hathavi jutalmával kapcsolatban firtattuk. A történet előzménye, hogy még novemberben meg akarták neki szavazni a bruttó hatmilliós bónuszt, viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a döntést helytelenítette egy kormányinfón. Vass akkor még úgy döntött, hogy nem veszi fel a jutalmat. 

Ugyanakkor lapunk úgy értesült, hogy újra a napirend elé kerül a döntés, ezért megkerestük a polgármestert, aki már merőben más álláspontot képviselt. Mint mondta, ez nem Gulyás „témája, hanem a képviselő-testület témája”. Mint mondta, megnézték a zárszámadást, hogy mennyit ruháztak be saját erőből és mennyit pályáztak, és az jött ki, hogy tavaly év végén 4,1 milliárd forint plusszal fordult a város. Hozzátette, Solymáron, Dunakeszin, Veresegyházon szintén jutalmat szavaztak meg a polgármestereknek. 

Azt is elmondta, hogy nemcsak ő kap jutalmat, hanem például tavaly a polgármesteri hivatal munkatársai és az intézményvezetők is kéthavi jutalmat kaptak. 

„Nem tartja furcsának, hogy mindenki kap jutalmat, a polgármester pedig egy buznyákot sem érdemel meg?”

Mint mondta, nem gondolja meg magát, mint legutóbb, ugyanis polgármester kollégái sem gondolkodtak ezen. „Ha a munkáltatóm – a képviselő-testület – ezt felajánlja, nem fogok aszkétaként felállni, hogy »jajj, nekem nem kell!«. Ennek jó része úgy is fel lesz ajánlva, már tudom is hogy kiknek”. 

 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazságügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) között létrejött együttműködési megállapodás aláírásán a Gazdasági Versenyhivatalban 2023. június 30-án. 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

Írásban kerestük meg a Miniszterelnökséget, hogy mi az álláspontjuk Vass György szavaival kapcsolatban. 

„A miniszter úr véleménye változatlan”

– írta válaszlevelében a sajtóosztály. 

Gulyás Gergely a novemberi kormányinfón azt mondta, az önkormányzatok saját hatáskörükben járnak el, olyan döntéseket hoznak a törvényes keretek között, amit jónak látnak, de ha a kérdés az, hogy helyes-e hathavi jutalmat adni, akkor a válasz az, hogy nem helyes. Nem is értette, hogy egy ilyen előterjesztés hogyan merülhetett fel. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk