Az MSZP és a Jobbik közösen vizsgálná ki, hogy a kormány miért titkolta el nagyjából 1300 menekült befogadását

  • narancs.hu
  • 2018. január 23.

Belpol

Vizsgálóbizottságot akarnak.

Aktuális lapszámunk szerkesztőségi cikkében foglalkoztunk Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár azon kijelentésével, miszerint Magyarország egészen pontosan 1294 menekültet fogadott be, csak ezt valahogy a hivatalos kommunikáció során elfelejtették megemlíteni.

Magyar Narancs - Archívum részletes

A legszikárabb híreken túl csak a forrongó indulatok és érzelmek hangján zajlik a párbeszéd a múlt heti jogerős ítéletről, amely minden további jogorvoslati lehetőséget kizáróan fogházba küldi a híres-hírhedt szülésznőt (ha csak Áder János meg nem kegyelmez neki). Nemcsak a Facebook, de az internetes média publicisztika-rovatai is tele vannak Gerébre, az ítéletre és az ítéletet hozókra vonatkozó határozott...

Mivel ez meglehetősen magas labda az ellenzék számára, nem csoda, hogy az MSZP és a Jobbik közösen akarja megvizsgálni az ügyet, ennek megfelelően egy parlamenti vizsgálóbizottságot kívánnak felállítani – írja az Index. A vizsgálat során arra szeretnének választ találni, hogy a befogadott menekültek hogyan érkeztek az országba, hol helyezték el őket, van-e nemzetbiztonsági kockázatuk stb. A tervek szerint a bizottság tíz főből állna, jobbikos elnöke lenne és a kormánypárt, illetve az MSZP egy-egy alelnököt delegálhatna.

A kezdeményezést azonban nem valószínű, hogy megszavazza majd a fideszes parlamenti többség.

Figyelmébe ajánljuk