Az MSZP nem felejt: nem fogja támogatni a pártból kilépőket más színekben a későbbi választásokon

  • narancs.hu
  • 2020. február 22.

Belpol

Egy kivétellel lehet, hogy mégis. Tóth Bertalan hibásnak nevezte azt a politikát, amely egy másik párt kifosztásáról szól.

Az MSZP a választmányi ülését követően Tóth Bertalan, az MSZP elnöke ismét azt hangsúlyozta, hogy a párt az ellenzéki együttműködésben egyenrangú félként kíván részt venni. A pártot senki nem tekintheti a lábtörlőjének.

Tóth Bertalan ezzel Kiss László és Szaniszló Sándor budapesti kerületi polgármesterek azon húzására célzott, hogy a Demokratikus Koalícióhoz igazoltak át.

A pártelnök elmondta, emiatt a választmányi ülésen úgy döntöttek, hogy azok, akik elhagyják a pártot, és a későbbiekben önkormányzati vagy országgyűlési választásokon más párt színeiben kérik az MSZP támogatását, attól azt meg fogják tagadni.

Később a hvg.hu cikke szerint arról beszélt, hogy amennyiben ezek a jelöltek előválasztáson elnyerik a választók bizalmát, akkor mégis támogatni fogják őket.

Kérdésre válaszolva hibásnak nevezte azt a politikát, amely egy másik párt kifosztásáról szól. A koalíciós programnak, a választási részvételnek és a kormányzásnak bizalomra kell épülnie – emelte ki, hozzátéve, reméli, hogy ez a bizalom helyre áll.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?