Az online könyvkereskedésnél is fel kellhet tüntetni, ha homoszexualitás jelenik meg a kiadványban

  • narancs.hu
  • 2024. március 28.

Belpol

A kormányzervezetek közé került dokumentum indoklása szerint figyelemmel kell lenni az elektronikus kereskedelem térhódítására.

A személyes vásárlás után az online teret is megregulázná a kormány annak érdekében, hogy látványosan el legyenek szeparálva azok a kiadványok, amikben LMBTQ-emberek is szerepet kapnak: egy kormánytervezetek közé frissen felkerült dokumentum szerint a továbbiakban a webshopoknak is külön fel kell majd tüntetni jól látható módon egy „Érzékeny tartalom!” tájékoztatást ilyenkor.

Figyelemmel az elektronikus kereskedelem folyamatos térhódítására és a fogyasztóvédelmi politikáról szóló 1353/2022. (VII. 21.) Korm. határozatban megfogalmazott, a gyermekek védelmével és a fogyasztók online térben való védelmével kapcsolatos célkitűzésekre, e szempontok a módosítást követően a csomagküldő kereskedelemben is érvényre jutnak. A módosítás alapján ugyanis a csomagküldő kereskedelemben speciális tájékoztatást kell közzétennie a kereskedőnek a gyermekeknek szóló olyan termék kapcsán, amelynek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás megjelenítése, népszerűsítése, esetlegesen a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása. Ebben az esetben a gyermekeknek szóló termék úgy forgalmazható, ha a termék adatlapja jól látható módon tartalmazza az ‘Érzékeny tartalom!’ tájékoztatást” – áll a szövegben.

Arról még február végén írtunk, hogy a hatóságok már szintet léptek a könyfóliázással indult történetben, és már úgy általában véve szexuális tartalom miatt is büntetni kezdtek az amúgy is felnőtteknek szóló könyvek miatt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk