Az Operettszínház társulatának több mint kétharmada a jelenlegi igazgató ellen szavazott

  • narancs.hu
  • 2023. október 6.

Belpol

A társulat egyik tagja szerint Kiss-B. Atilla a pályázatából sem idézett a belső meghallgatáson.

A 325 érvényes szavazatból mindössze 90 (azaz 28 százalék) érkezett Kiss-B. Atilla jelenlegi igazgatóra a Budapesti Operettszínház belső társulati szavazásán – derül ki a hvg.hu által látott jegyzőkönyvből, aminek hitelességét a lap megkeresésére a társulat több tagja is megerősítette.

A színház igazgatásáért egyébként hárman pályáztak, a másik két jelölt szinte fej-fej mellett szerepelt a belső szavazáson: Szente Vajkra 121-en (37 százalék), Szabó P. Szilveszterre 114-en (35 százalék) szavaztak. A belső szavazásnak egyébként nincs kényszerítő ereje arra nézve, hogy ki lesz a színház következő igazgatója, de a majdani bizottsági ülésen a színházat képviselő delegáltakat tájékoztatja a társulat véleményéről. Végső soron a kormány akarata fog majd érvényesülni, mivel az Operettszínház fenntartója a minisztérium, a kormánypárti fenntartók pedig az elmúlt évtizedben mindig úgy állították össze a pályázatokról döntő bizottságokat, hogy abban a kormány akaratát elfogadók legyenek többségben. 

A lapnak nyilatkozó egyik társulati tag beszámolója szerint a belső meghallgatáson mindhárom jelöltnek 15 perce volt terveinek ismertetésére, ahova

Kiss-B. jelentős késéssel érkezett, a társulatnak vagy a nyilvánosságnak korábban sem megmutatott pályázatából pedig ezúttal sem idézett semmit. 

Különösebb konkrétumok nélkül az eddig megkezdett irány folytatásáról beszélt, illetve szóba került Lezsák Sándor fideszes politikus egy zenés darabjának majdani bemutatása. A lap forrása szerint a másik két pályázó konkrétabb, a társulat jelentős részének tetszését elnyerő terveket vázolt fel. A lap emlékeztetett, egyelőre evidensnek tűnik, hogy a minisztérium Kiss-B. Atillát támogatja, hiszen a kormánypárti közéleti szereplőkkel jó kapcsolatot fenntartó operaénekes pozícióját a színház 2020 nyarán kirobban zaklatási botránya sem tudta megrengetni.

(Címlapképünkön: Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója 2020. június 10-én.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk