Az SZFE rektora Karsai kirúgásáról: „Februárban úgyis nyugdíjba vonulna”

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 31.

Belpol

Rátóti Zoltán szerint megfontolt, átgondolt és jogszerű döntést hozott.

Karsai György a folyamatban lévő feladatait végig viheti a doktori képzések zökkenőmentes biztosítása érdekében a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), de már nem a doktori iskola vezetőjeként – derült ki a Népszava birtokába jutott levélből, amelyet Rátóti Zoltán rektor írt válaszul az SZFE Doktori Iskola hallgatóinak és doktorjelöltjeinek, miután azok szintén levélben kérték Karsai György, a Doktori Iskola vezetője felmentésének visszavonását.

Rátóti szerint aggályos, hogy a felmentés visszavonásának kérői nem várták meg, hogy érdemi választ adhasson, hanem azonnal a nyilvánosság felé fordultak.

A lap szerint a rektor azt is írta:

„A konkrét személyi kérdésben hozott döntésem minden szempontból megalapozott, előkészített, átgondolt és jogszerű volt.”

Hozzátette: „Az Önökhöz eljutott információkkal ellentétben nem közöltem azonnali hatályú felmondást Karsai professzor úrral, Professzor úr jelenleg is állományban van, éppen felmondási idejét tölti, az azonban igaz, hogy munkavégzési kötelezettsége alól a felmondás közlésének napján felmentettem.”

Döntését azzal indokolja, hogy mivel Karsai György februárban úgyis nyugdíjba vonul, a most induló tanévet új vezetővel kívánja megkezdeni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk