Az ügyészséghez fordul a Momentum a NAV-eljárás miatt

  • narancs.hu
  • 2019. november 8.

Belpol

A Párbeszéd arra számít, hogy náluk is kutakodni fognak.

A IX. kerületi ügyészéghez fordult a Momentum a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozása miatt – írta meg a hvg.hu. A párt szerint ugyanis a hatóság jogtalanul járt el a párt székházának átkutatásánál.

A NAV nyomozói október végén jelentek meg a Momentumnál, mert kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a hatóság költségvetési csalás gyanúja miatt. Ez már csak azért is érdekes, mert az Állami Számvevőszék sem, és a adóhivatal sem jelzett semillyen problémát az elmúlt fél évben.

A párt azt írta a november 6-án kelt hivatalos panaszában, hogy hiányzott a bűncselekmény gyanúja, ráadásul nem lett volna semmi szükség a házkutatásra, mert adatkérés útján is hozzájuthattak volna a dokumentumokhaz a hatósági személyek.

További érdekesség, a Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio azt mondta a portálnak, arra számít, hogy náluk is kutatást rendelnek el, ugyanis az ÁSZ pár nappal a Momentum után jelentette fel az ügyészségen hasonló okkal.

Fekete-Győr: Összezárunk és dolgozunk tovább minden erőnkkel

A Momentum elnöke nem tart az ellenük folyó NAV-nyomozástól, azt mondja nincs félnivalója a pártnak. „Besározás, nyomasztás, tesztelés. Nekünk tiszta a lelkiismeretünk, nincs félnivalónk, nincs takargatnivalónk, és nincs veszítenivalónk. Összezárunk és dolgozunk tovább minden erőnkkel annak biztos tudatában, hogy jó úton járunk.

Figyelmébe ajánljuk