Azariah a New York Timesnak: Kényelmetlen a hatalom érdeklődése

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Belpol

Orbán Viktor azt állította a zenészről, hogy a rajongója. 

„Amióta látják, hogy sokan kedvelnek engem, úgy tűnik, barátságosak akarnak lenni” – mondta a hatalomról Azariah a New York Times újságírójának. A cikket a 444.hu szemlézte. 

Az amerikai lap régiós riportere foglalkozott a 22 éves rapperrel, és mint írja, Azahriah annyira népszerű Magyarországon, hogy Orbán Viktor is azt állítja, hogy rajongója, és hogy a füvezésről szóló slágert, a Rampapapamot különösen szereti.  Ez érdekes választás, ismerve a miniszterelnök konzervatív világnézetét, és felmerül a kérdés, hogy Orbán egyáltalán meghallgatta-e a dalt, mielőtt szóba hozta, vagy csak látta a részletet a klipjében, amikor fociznak benne.

Mindenesetre a szerző arra jut, hogy a 14 éve hatalmon lévő Orbán is azt akarhatja, hogy rá is vetüljön a rapper körüli felhajtásból és energiából. Azariah a lapnak azt mondta, a hatalom érdeklődése hízelgő kéne legyen, de valójában furcsa és kényelmetlen, amikor a fiatal rajongói közül olyan sokan utalják a kormányzó Fideszt. 

A lap felidézi, hogy amikor októberben pillanatok alatt elkezdték elkapkodni a jegyeket Azahriah koncertjeire, Orbánék stábja is kirakta a miniszterelnök TikTok csatornájára, hogy Orbán veszprémi beszéde is teltházas volt, majd a posztot elég gyorsan törölték is onnan a gúnyos kommentek hatására.

A politikai megnyilvánulásokkal kapcsolatban Azahriah elmondta, hogy a zenészeknek nem kötelező ilyen kérdésekről beszélniük, ha nincs mit mondaniuk, az teljesen rendben van. De ez egy szabad ország, és az nincs rendben, ha azért maradsz csendben, mert félted a karriered. Nem Oroszországban élünk, tette még hozzá. A cikk ezután felidézi a kegyelmi botrány után rendezett gyermekvédelmi "influenszertüntetést", ahova Azahriah videóüzenetet küldött.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk