Azariah a New York Timesnak: Kényelmetlen a hatalom érdeklődése

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Belpol

Orbán Viktor azt állította a zenészről, hogy a rajongója. 

„Amióta látják, hogy sokan kedvelnek engem, úgy tűnik, barátságosak akarnak lenni” – mondta a hatalomról Azariah a New York Times újságírójának. A cikket a 444.hu szemlézte. 

Az amerikai lap régiós riportere foglalkozott a 22 éves rapperrel, és mint írja, Azahriah annyira népszerű Magyarországon, hogy Orbán Viktor is azt állítja, hogy rajongója, és hogy a füvezésről szóló slágert, a Rampapapamot különösen szereti.  Ez érdekes választás, ismerve a miniszterelnök konzervatív világnézetét, és felmerül a kérdés, hogy Orbán egyáltalán meghallgatta-e a dalt, mielőtt szóba hozta, vagy csak látta a részletet a klipjében, amikor fociznak benne.

Mindenesetre a szerző arra jut, hogy a 14 éve hatalmon lévő Orbán is azt akarhatja, hogy rá is vetüljön a rapper körüli felhajtásból és energiából. Azariah a lapnak azt mondta, a hatalom érdeklődése hízelgő kéne legyen, de valójában furcsa és kényelmetlen, amikor a fiatal rajongói közül olyan sokan utalják a kormányzó Fideszt. 

A lap felidézi, hogy amikor októberben pillanatok alatt elkezdték elkapkodni a jegyeket Azahriah koncertjeire, Orbánék stábja is kirakta a miniszterelnök TikTok csatornájára, hogy Orbán veszprémi beszéde is teltházas volt, majd a posztot elég gyorsan törölték is onnan a gúnyos kommentek hatására.

A politikai megnyilvánulásokkal kapcsolatban Azahriah elmondta, hogy a zenészeknek nem kötelező ilyen kérdésekről beszélniük, ha nincs mit mondaniuk, az teljesen rendben van. De ez egy szabad ország, és az nincs rendben, ha azért maradsz csendben, mert félted a karriered. Nem Oroszországban élünk, tette még hozzá. A cikk ezután felidézi a kegyelmi botrány után rendezett gyermekvédelmi "influenszertüntetést", ahova Azahriah videóüzenetet küldött.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.