Magyar Péter: Manfred Weber semmilyen feltételt nem támasztott a Tisza Párt Néppártba csatlakozásához

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Belpol

Jövő kedden szavaznak a felvételről. 

„Már önmagában az szokatlan és rendkívül megtisztelő volt, hogy az uniós választásokat megnyerő, legnagyobb európai pártcsalád vezetője, közvetlenül a választás után Budapestre látogat, hogy személyesen egyeztessen egy alig két hónapos párt képviselőivel. Ezenkívül örömteli volt, hogy a több, mint egyórás négyszemközti tárgyalásunkon rögtön megtaláltuk a közös hangot. Elnök úr semmilyen feltételt nem támasztott a TISZA Párt képviselőinek a néppárti frakcióhoz való csatlakozásához” – írja Magyar Péter a Manfred Weberrel történt pénteki találkozó után. 

Hozzáteszi, jövő kedden Brüsszelben hivatalosan szavaz a felvételről a néppárti frakció. „A megbeszélések során ismét egyértelművé vált, hogy ellentétben a kormányzati propaganda által sulykolt hazugsággal sem a Néppárt, sem annak frakcióvezetője, Manfred Weber nem háborúpárti. Manfred Weber ismét megerősítette, hogy a Fidesz által neki tulajdonított kijelentés a sorkatonaság bevezetésével kapcsolatban soha nem hangzott el, azt egyszerűen álhírnek minősítette. Utoljára öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért ez a találkozás történelmi jelentőségű és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete volt” – fogalmazott Magyar. 

Manfred Weber már a választások előtt megüzente, hogy együttműködne Magyarékkal. A KNDP-s Hölvényi György azt mondta, őt nem zavarja, ha a Néppárthoz csatlakozik a Tisza Párt, később viszont Semjén Zsolt párttelnök jelezte, amennyiben felveszik őket, a KDNP kilép a pártcsaládból. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk