Azért nem nyitott még meg a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház, mert nincs elég dolgozó?

  • narancs.hu
  • 2021. november 15.

Belpol

Hétfőn kellett volna újra kinyitnia a kórháznak, de ez elmaradt.

Hiába rendelte el Kásler Miklós múlt héten, hogy november 15-től, vagyis mától újra fogadjon betegeket a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház, a Magyar Hang információi szerint a kórház zárva maradt, a nyitásra vonatkozó minisztériumi utasítás még nem érkezett meg. A lap forrásai szerint a nyitásnak nincsenek technikai akadályai, van elég gép, orvosi eszköz. Így a lap szerint kizárásos alapon azért maradhatott zárva a kórház, mert nincs a nyitáshoz elég dolgozó.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Bányai Gábor vasárnap több képet is közzétett a Facebook-oldalán a kórházról, amelyen az ellátáshoz szükséges ágyak és gépek látszanak. A képekkel azt a hírt akarta cáfolni , miszerint a mobil kórházból más egészségügyi intézményekbe vitték a gépeket. Képein egy dolgozó sem látszik.

A Magyar Hang megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumától, mi az oka annak, hogy nem nyitott meg a járványkórház, ennek van-e köze az emberi erőforrások hiányához, de egyelőre nem kaptak választ.

(Magyar Hang)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk