Bajnai és Dopeman ledönti Orbán szobrát

  • narancs.hu
  • 2013. szeptember 28.

Belpol

Nagygyűlést rendez holnap a Magyar Szolidaritás Mozgalom a Clark Ádám téren. Dopeman és Bajnai egy színpadon, szobrot állítanak Orbán Viktornak, hogy ledönthessék.

„Ha máról holnapra élsz, ha nem tudod, miből neveld fel a gyermeked, ha inkább élnél 300 kilométerre nyugatabbra, ha nem tudod, hogy lesz-e nyugdíjad, ha nem érted, hogy miért tanul a gyermeked hittant, ha frusztrál, hogy a munkahelyeden megfélemlítenek, ha csak kétezerért tankolsz a kocsiba, ha hálaimát rebegsz este, hogy megúsztad a mai napot, ha a megemelt fizetésed mégis kevesebb lett, ha a gyermekedet már csak skype-on látod, ha már nem mered felnyitni a banktól jött levelet, ha elvették a trafikodat, ha többet keresel, mégis rosszabbul érzed magad, ha kirúgtak az állásodból, akkor várunk téged a Clark Ádám téren!”

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szeptember 29-én, vasárnap 15.00 órakor nagygyűlést rendez, ahol a fellépők nemcsak Orbán Viktor az alkalomra készített szobrát döntik le, de  hitet tesznek amellett is, hogy „legyőzik az ország rosszabbik arcát”.

Az eseményen beszédet mond Bajnai Gordon, Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke, Székely Sándor társelnök, illetve Szalóczi Géza egri és Veszprémi Erzsébet nyíregyházi Szolidaritás-aktivista. A ceremóniamester Dopeman lesz, a kérdés pedig a következő: „Azt hiszed, nem tehetsz semmit azért, hogy egy normális országban élhessünk?”

A Szolidaritás válasza: „De, tehetsz. Segítsd az összefogást! Győzz meg másokat, hogy el kell menni szavazni, az összefogás jelöltjeire és a korszakváltásra! Menj el szavazni, és vigyél még egy embert! Kelj föl a fotelből, gyere velünk tüntetni, gyere velünk szavazni! Dönts: harcolsz vagy passzolsz!”

false

Figyelmébe ajánljuk