Baks elvileg független, fideszes polgármesterét buktatta le a Pesti Srácok

  • narancs.hu
  • 2020. január 14.

Belpol

Oknyomozás a javából!

Százmilliós építőipari beruházásokat kap annak a bírónak a cége, aki két és fél éves börtönbüntetésre ítélte Baks korábbi önkormányzati képviselőjét, az építési vállalkozó Kovács Gábort. Kovács 2012-14 között képviselő, 14-15 bizottsági külsős tag volt. 2012-ben indult ellene eljárás adócsalád miatt - 2014-ben Nóvé Ágnes bírói tanácsa a Szegedi Járásbíróságon első fokon 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, amit másod fokon megfeleztek - végül Kovács 6 hónapot ült. Nóvé tagja volt a Szeviép-vezéreket másodfokon felmentő bírói tanácsnak is - de nem ez az egyetlen bűne.

A Pesti srácok szerint ami igazán érdekes, hogy Nóvé cége, az Éptárker Kft. Kovács elmeszelése óta a baksi önkormányzat állandó kivitelezőjévé vált: nyolc beruházást nyertek el, többek között ők újították fel a faluházat és a könyvtárat is, mindezt több mint 546 millió forint értékben.

Baks polgármestere Búza Zsolt, aki 2006 óta minden választáson győzött a csongrád megyei faluban. Elviekben független, ám a legutóbbi közgyűlésbe a Fidesz-KDNP jelölte - csak úgy, mint a szintén "független" Nemesi Pált, akit Botka ellen indult Szegeden.

A Pesti srácoknak tehát sikerült kinyomoznia, hogy saját, fideszes polgármesterük tömi munkával az Éptápkert - tehát pontosan azt csinálja, amivel legutóbb még Botkát vádolták meg.

(via szeged.hu)

Figyelmébe ajánljuk