Balatonboglár is lombkoronasétányt épít

  • narancs.hu
  • 2023. április 16.

Belpol

A kérdés a következő: lesznek-e lombok a lombkoronasétány körül? 

„A Balatonboglári várdombi erdőben épül majd egy új lombkoronaösvény és egy kilátó, a néhány méterre található gömbkilátó mellé. A beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatából valósul meg, és félmilliárd forintba kerül” – mondta Mészáros Miklós polgármester az ATV Híradójának. 

500 méteren fog végigfutni az ösvény a domb keleti és nyugati gerincén. A balatonboglári polgármester elárulta azt is, hogy az egyik részen a fák lombkoronájában, 10 méteres magasságban fog húzódni az ösvény, míg a keleti részen egy kilátóponton végződik, és a balatoni panorámát lehet megtekinteni, majd egy pallóösvényen lehet visszatérni.  

A helyiek azt állítják örülnek az új szerkezet megvalósulásának, mert ez legalább megéri a pénzét, nem úgy, mint a nyírmartonfalvai, fák nélküli lombösvény.

Mint ismert, yz elmúlt hetek egyik legfelkapotabb témája lett, hogy Nyírmártonfalván épült uniós támogatásból a helyi polgármester telkén egy lombkoronasétány, melynek környezetében tarra vágták az erdőt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ha eltűnnek a rítusaink, ránk omlik az idő

Otthontalanság, kiüresedés, nyugtalanság, rohanás és magány. Kevesen akadnak manapság, akit ne érintenének ezek a kérdések. Átrohanunk az életen, próbáljuk a víz felett tartani a fejünket, de nagyobb légvételre mintha nem lenne lehetőség. Mi történik velünk?