Lombkoronasétány-ügy újabb állomása: Hadházy egy elhagyatott vágóhidat is talált

  • narancs.hu
  • 2023. április 2.

Belpol

Nyírmártonfalva polgármestere erre is kapott uniós támogatást. 

Lehet még fokozni a lobkoronasétány-ügyet, írja Hadházy Ákos legújabb Facebook-bejegyzésében. Mint fogalmaz, „a tarvágott lombkorona sétánytól pár száz méterre szomorkodik egy töküres »vágóhíd«, amire szintén a fideszes polgármester kapott EU-s támogatást. Még a megroggyant kilátóról nézve is sejthető, hogy semmilyen gazdasági tevékenység nem folyik ott, de ha közelebb megyünk, már teljesen egyértelmű, hogy minden zajlik ott, csak nem gazdaságélénkítés”. 

Hadházy szerint arra, hogy az épület EU-s támogatásból épült, semmilyen tábla nem utal és már az interneten is eltüntették szinte minden nyomát. Azonban a webes archívumban megtalálható annak az eseménynek a meghívója, ahol az akkor még csak képviselő Filemon Mihály dicsekszik a beruházással. „Annyira nem dicsekszik azért, hogy az is rajta legyen a meghívón, hogy mennyi támogatást kapott erre. Ottjártamkor ezt is meg szerettem volna kérdezni, de azt mondta. hogy semmi közöm hozzá...”. 

A bejegyzés szerint „vágópont” elhagyott, a kutya sem őrzi. A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott. 

Az elmúlt hetek egyik legfelkapotabb témája lett, hogy Nyírmártonfalván épült uniós támogatásból a helyi polgármester telkén egy lombkoronasétány, melynek környezetében tarra vágták az erdőt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk