Bejelentették: leszedik Junckert a plakátokról, de Orbán egyelőre nem kér bocsánatot

  • G. M.
  • 2019. március 7.

Belpol

Egyelőre csak Manfred Weber egyik kérését teljesítik.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón jelentette be, hogy a jövő héttől lekerülnek a Juncker-plakátok, és helyette a családvédelmi akcióterv plakátjai kerülnek ki az utcákra. Ezzel tulajdonképpen a kormány teljesíti Manfred Weber egyik kérését.

A másikat azonban egyelőre nem, legalábbis Gulyás arra a kérdésre, hogy bocsánatot kér-e Orbán Viktor, azt mondta, hogy "egyeztetnek a néppárti vezetőkkel".

Hogy a miniszterelnök által korábban belengetett Frans Timmermans-plakátok kikerülnek-e az utcákra, az sem biztos, a miniszter ugyanis arról beszélt, hogy nem tudja megmondani, Timmermans valaha felkerül-e a plakátokra, mert "hosszú még a kampány".

Gulyás a Magyar Nemzet mai cikke ellenére megerősítette, hogy "a Fidesz az Európai Néppárt tagja, és az Európai Néppárt tagjai kíván maradni".

A Magyar Nemzet arra buzdítja a miniszterelnököt, lépjen már ki a Néppártból

A kormányközeli Magyar Nemzet felszólítja a kormányközeli Orbán Viktort a kilépésre Új szövetséget! Ezzel a címmel jelent meg véleménycikk (szerzőmegjelölés nélkül) az ex-Magyar Időkben, a Magyar Nemzetben. Így kezdik: "Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk.

(via hvg.hu)

Figyelmébe ajánljuk