Beszólt Hobónak a P. Mobil a Petőfi-díj alkalmából

  • narancs.hu
  • 2024. január 17.

Belpol

Gratuláljon neked Schuster Lóránt!

„Hosszú az út a csúcsig (It’s a long way to the top). Ezzel az AC/DC szám címmel gratulálok Földes Lacinak az életmű díjához. Mellékelve egy képet, hogy a történet honnan indult” –írta a P. Mobil együttes honlapján Schuster Lóránt.

A mellékelt kép pedig egy 1970-es kiadású, Engels Frigyes 1820–1895 című kiadvány belső címoldala, amelyet Földes László és Sárdy Károly szerkesztett. A címoldalon látszik, hogy azt a példányt Hobo dedikálta valakinek 1970 novemberében.

Földes László Hobónak február 3-án, ünnepélyes gála keretében adják át a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat, erre a közmédia készül, ismert előadók lépnek fel.

Schuster gratulációja biztos nem jóindulatú, hiszen Friedrich Engels a Kommunista Kiáltvány társszerzője volt, a marxizmus tudományos elméletének egyik megalapozója, rá is hivatkoztak a kommunista rendszerek tömeggyilkos vezetői világszerte. 

A gratulációt kiszúró Telex emlékeztet, hogy a P. Mobil eredetileg jóban volt Hobóval, Földes szöveget írt az együttes dalaihoz, a Honfoglalás album egyik társszerzője, és Rolling Stones-dalokat is adott elő velük magyarul, 1980-ban pedig együtt léptek fel a Fekete Bárányok című koncerten. Aztán megromlott a viszonyuk, és azóta is tartják a haragot. 

Schustert mint egyéni vállalkozót tavaly 10 millió forinttal támogatta a Szerencsejáték Zrt., és az együttes tavaly ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját. 

Volt ilyen is:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!