Beszólt Hobónak a P. Mobil a Petőfi-díj alkalmából

  • narancs.hu
  • 2024. január 17.

Belpol

Gratuláljon neked Schuster Lóránt!

„Hosszú az út a csúcsig (It’s a long way to the top). Ezzel az AC/DC szám címmel gratulálok Földes Lacinak az életmű díjához. Mellékelve egy képet, hogy a történet honnan indult” –írta a P. Mobil együttes honlapján Schuster Lóránt.

A mellékelt kép pedig egy 1970-es kiadású, Engels Frigyes 1820–1895 című kiadvány belső címoldala, amelyet Földes László és Sárdy Károly szerkesztett. A címoldalon látszik, hogy azt a példányt Hobo dedikálta valakinek 1970 novemberében.

Földes László Hobónak február 3-án, ünnepélyes gála keretében adják át a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat, erre a közmédia készül, ismert előadók lépnek fel.

Schuster gratulációja biztos nem jóindulatú, hiszen Friedrich Engels a Kommunista Kiáltvány társszerzője volt, a marxizmus tudományos elméletének egyik megalapozója, rá is hivatkoztak a kommunista rendszerek tömeggyilkos vezetői világszerte. 

A gratulációt kiszúró Telex emlékeztet, hogy a P. Mobil eredetileg jóban volt Hobóval, Földes szöveget írt az együttes dalaihoz, a Honfoglalás album egyik társszerzője, és Rolling Stones-dalokat is adott elő velük magyarul, 1980-ban pedig együtt léptek fel a Fekete Bárányok című koncerten. Aztán megromlott a viszonyuk, és azóta is tartják a haragot. 

Schustert mint egyéni vállalkozót tavaly 10 millió forinttal támogatta a Szerencsejáték Zrt., és az együttes tavaly ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját. 

Volt ilyen is:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk