Bige László szerint összehangolt oligarchikus maffiatámadás zajlik ellene

  • CD
  • 2019. június 13.

Belpol

Bizonyos embereknek szúrja a szemét, megunták a várakozást, és most a hatóságokkal próbálják meg ellehetetleníteni.

Május 31-én döntött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szolnoki műtrágyagyár esetében a termelés felfüggesztéséről. Bige László az egyik legnagyobb hazai műtrágyagyártó, aki a napi.hu legfrissebb listája szerint az ötödik leggazdagabb magyar az országban 170 milliárd forintra becsült vagyonával.

Szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen folyó egyéb vizsgálatokat Bige oligarchikus maffiatámadásnak tartja – nyilatkozta a Bige Holding tulajdonosa ma reggel a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.
Elmondása szerint nem ijedt meg. Egyszer már el kellett hagynia egy országot Ceaușescu miatt… "Nem megyek sehová."

Arra a kérdésre, hogy miért pont most zajlik ellene támadás, úgy felelt, maga sem tudja, talán megunták várni, hogy tönkre megy.

A gyár rendelkezik minden katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi engedéllyel is, szögezte le, hozzátéve, hogy 13-15 alkalommal vizsgálta a céget a katasztrófavédelem és a Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly novembertől mostanáig. Arról is beszélt, hogy több mint 20 éve az övé a gyár, azóta nem történt olyan eset, ami miatt környezetvédelmi bírságot kellett volna fizetniük, és nem volt egyetlen tragikus baleset sem a vállalatnál – nyilatkozta szerdán az InfoRádiónak.

Szeretné elkerülni a több száz ember elküldését. "Ez a gyár több mint 70 éve működik, nem lehet így vége. Ráadásul ez Európában példátlan, ilyen még nem fordult elő, hogy hozzanak egy határozatot arról, hogy zárjuk be a gyárat, és nem mondják meg, mikor indíthatjuk újra. Tulajdonképpen ellehetetlenítenek minket, hiszen élő szerződéseink vannak, nem tehetjük meg, hogy nem szállítunk. Ha megtesszük, hogy nem teljesítjük a szerződéseinket, akkor automatikusan tönkremegyünk.”

Bige elmondása szerint két barátján keresztül már tavaly télen megüzenték neki, hogy szabad eltávozást kap az országból, de ha nem lép le, akkor börtönbe fog kerülni.
Neveket nem mondott, mert mint fogalmazott, nem tudja értesüléseit bizonyítani.

A műtrágyagyár évi 14 milliárd forint árbevételt állít elő. 700 millió és 1milliárd közötti profitot termelve évente, amelyet az üzletember elmondása szerint működésre, fejlesztésre forgat vissza.
Bige közlése szerint a gyár működése az ország gazdaságát is érinti, hisz’ 40 országba exportál.

Az üzletember közigazgatósági hatósághoz fordul, addig nem zárja be a gyárát. Szerint megtámadott cégével a bíróságon is nyerni fog, ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióig viszi majd az ügyet.
Bige egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője. Így hát azt kéri a hatóságoktól, hogy törvényesen járjanak el.

Arra a kérdésre, hogy mennyi idő az, ami még elviselhető veszteséget jelent. Bige azt mondta: a cég nyereséges, nagyon jó gazdasági állapotban van, de ennek vagy így, vagy úgy, de 10 napon belül vége kell hogy legyen.

Figyelmébe ajánljuk